Wanneer kies je voor CNC afdraaien? (Diamond cutting)

Een manier om metalen velgen af te werken is om ze CNC af te draaien. CNC staat voor Computer Numeric Control, maar het wordt ook wel Diamond Cutting genoemd. Vandaag vertellen wij je precies wat het is en wanneer wij het doen.

CNC afdraaien bij stoeprandschade

CNC afdraaien is het gestuurd afdraaien van de velgen door de computer. Dit klinkt misschien wat vaag. Het komt erop neer dat de draaibank waarop de velgen worden behandeld door de computer worden bediend. Natuurlijk staan er mensen bij om het in de gaten te houden, maar het meeste werk wordt door de computer gedaan. Hij berekent precies wat hij moet doen om de velg volledig te herstellen. Deze manier van velgenherstel wordt voornamelijk gebruikt bij stoeprandschade, omdat je met diamond cutting dit weer volledig kan herstellen.

Wanneer kies je voor CNC afdraaien?

Wanneer je velgen een afgedraaide voorkant hebben en er schade is ontstaan, is CNC afdraaien of Diamond Cutting een mogelijkheid om alles weer te herstellen. Met CNC afdraaien kunnen bijna alle schades worden hersteld. Deuken of scheuren moeten eerst worden gelast, maar kunnen hierna ook worden afgedraaid. Krassen, stoeprandschade of oxidatie is direct te behandelen met CNC.

Zo worden velgen CNC afgedraaid

Het proces van CNC afdraaien of Diamond Cutting heeft een paar stappen.

  1. Eerst wordt de velg ingemeten met een sensor. Daardoor snapt de computer hoe de velg eruit ziet en weet hij precies wat hij straks moet doen om hem volledig te herstellen.
  2. De velg wordt afgedraaid. Dit gebeurt altijd zo licht mogelijk, zodat we zeker weten dat de juiste lijnen worden gevolgd en alles goed staat ingesteld. Mocht dit niet het geval zijn, kun je het
  3. Vervolgens wordt de velg afgedraaid waarbij de velg langs een beitel beweegt. De computer volgt de vormen van de velg. Hierna is alle schade weg.
  4. Ons personeel checkt vervolgens de gehele velg of hij helemaal hersteld is. Wij maken hem schoon, zodat hij weer als nieuw bij jou terugkomt.

Heb je stoeprandschade of andere deuken in je velg? Kom eens bij ons langs, dan kijken we samen wat er mogelijk is. Vul hier het contactformulier in om een afspraak te maken.

Logo Betaalmogelijkheden

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

© 2010 - 2020 Snel Velgherstel B.V.