In 5 stappen zelf je lichtmetalen velgen schoonmaken

Vieze of beschadigde velgen geven je auto een hele andere uitstraling. Natuurlijk wil iedereen zijn velgen zo lang mogelijk mooi houden, maar ongeluk zit in een klein hoekje. Een wasstraat kan een oplossing voor je vieze velgen zijn zijn, maar houdt er rekening mee dat daardoor je velgen eerder slijten. Daarom raden wij aan om het zelf te doen of bij ons langs te komen. Want ook zonder ervaring kun jij je velgen als nieuw doen lijken.

Wanneer je besluit om zelf je velgen schoon te maken, zorg dan voor de juiste voorbereiding. Haal van tevoren alle spullen in huis die je nodig hebt en zet je auto op een koele plek neer. Warmte en zon zorgt ervoor dat alles te snel opdroogt en vlekken veroorzaakt. Voorkeur heeft daarom een bewolkte, koele dag. Gelukkig hebben we die in overvloed in onze Nederlandse zomer.

Deze spullen heb je nodig:

Een tuinslang of een hogedrukspuit, PH-neutrale velgenreiniger, een velgenborstel, washandschoenen en een droogdoek. En natuurlijk ook een emmer schoon water om alles na te spoelen.

Stap 1. Velgen afspuiten

Je begint met het afspuiten van de velgen met water uit de tuinslang of de hogedrukspuit.. Hiermee spuit je het grove vuil weg. Belangrijk! Doe dit minimaal 25 cm van je velgen vandaan, anders kun je ze alsnog beschadigen.

Stap 2. Velgenreiniger

Sommige vervuiling kun je niet met alleen water verwijderen, denk aan vastgekoekte remstoffen of roest. Die haal je weg met een goede, PH-neutrale velgenreiniger. Belangrijk! Gebruik te allen tijde schoonmaakhandschoenen. Spuit de reiniger op de velg en laat deze enkele minuten inweken zodat het vuil goed los kan komen.

Stap 3. Velgenborstel

Wanneer de velgenreiniger in heeft kunnen trekken, borstel je het vuil weg met een natte borstel. Gebruik enkel en alleen een borstel die speciaal voor velgen is gemaakt, een andere borstel kan de velg gauw beschadigen. Gebruik genoeg water zodat het vuil wegspoelt en dus niet alleen maar wordt verplaatst.

Stap 4. Schoonspuiten

Al het vuil eraf gepoetst en weggepoetst? Dan is het tijd om het nog een keer na te spoelen. Gebruik dan de tuinslang of hogedrukspuit om alles weer helemaal schoon te krijgen.

Stap 5. Droogmaken

Vervolgens maak je de velgen droog met een droogdoek, zodat er geen vlekken ontstaan bij het opdrogen. Als het goed is wordt je droogdoek niet vies, aangezien de velg helemaal schoon is.

(Optioneel) Stap 6. Waxlaag

Je hebt nu weer velgen als nieuw. Wil je ze nog langer schoon houden? Dan kan je ze na het reinigen in de wax zetten. Door de wax zal de remstof en ander vuil zich minder goed aan de velg hechten, waardoor ze langer schoon blijven.

Heb je hulp nodig bij het reinigen van je velgen of wil je ze helemaal laten opknappen? Wij helpen je graag!

Logo Betaalmogelijkheden

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

© 2010 - 2020 Snel Velgherstel B.V.