Een snelcursus velgen en wieldoppen

Heb je een nieuwe auto gekocht, maar weet je niet of hier nu wieldoppen of velgen onder zitten? Of vraag je je af wat voor jouw auto de beste keuze is? Van een afstandje is het verschil tussen wieldoppen en velgen lastig te zien. Wij vertellen je de grootste verschillen en waar je op moet letten.

Het verschil tussen wieldoppen en velgen

Eigenlijk is het verschil heel makkelijk. Een velg is een standaard onderdeel van de auto, het deel waar de banden omheen zitten. Een wieldop kan hierop geklikt worden. Een velg is bijna altijd gemaakt van metaal, terwijl wieldoppen uit een ander materiaal worden gemaakt. Twijfel je echt nog? Autorijden zonder velgen is niet mogelijk, zonder wieldop kun je gewoon de weg op.

Lichtmetalen velgen

Tegenwoordig worden de meeste auto’s opgeleverd met lichtmetalen velgen zónder wieldoppen. De velgen zijn vaak al mooi genoeg en hebben dus geen wieldoppen nodig. Deze velgen zijn gemaakt van aluminium in combinatie met andere staalsoorten, waardoor ze stevig genoeg zijn maar tegelijk toch erg lichtgewicht. Ze geven de auto een sportiever uiterlijk en hebben bovendien ook een positieve invloed op de rijeigenschappen. Lichtmetalen velgen zijn namelijk een stuk lichter dan de ‘normale’ stalen velgen, waardoor de auto minder brandstof verbruikt. Naast een mooie uitstraling zijn lichtmetalen velgen dus ook beter voor het milieu én je portemonnee.

Wieldoppen

Een wieldop is vooral een accessoire voor je auto en wordt vaak van metaal of kunststof gemaakt. De uitstraling van je auto wordt wat netter en sportiever, maar hij is dus niet écht nodig om je auto te laten rijden. Velgen wel. Toch zijn wieldoppen wel ergens goed voor, ze zorgen er namelijk voor dat de velg zelf niet wordt beschadigd. De wieldop wordt over de velg heen geklikt, waardoor deze de klap opvangt wanneer er een stoeprandje wordt geraakt. Maar naast deze praktische eigenschappen hebben ze geen invloed op de rijeigenschappen, in tegenstelling tot de velgen. Wieldoppen zijn vaak dan weer wel een stuk goedkoper dan velgen én makkelijker schoon te houden.

Zijn wieldoppen geschikt voor elke velg?

Dit verschilt per auto, helaas past niet iedere wieldop op de auto. Bij de meeste zwarte stalen velgen is het wel mogelijk om een wieldop te plaatsen. Twijfel je toch? Kom dan even bij ons langs, wij helpen je graag met jouw keuze.

Heb je lichtmetalen velgen? Dan wordt het lastig om wieldoppen te monteren, vaak zelfs niet mogelijk. Wanneer je dan toch je auto een andere look wilt geven kun je ervoor kiezen om je velgen te spuiten. Wij helpen je graag hierbij!

Logo Betaalmogelijkheden

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

© 2010 - 2020 Snel Velgherstel B.V.