Dit is poedercoaten

Poederlakken, poederverven of poedercoaten is een populaire vorm om velgen af te werken. Velgen zijn over het algemeen gemaakt van metalen. De meeste metalen oxideren, wat op den duur kan zorgen voor roest en daarmee schade brengt aan de onderliggende materialen. Daarom is het van belang om metalen velgen te beschermen tegen oxidatie. Een van de meest populaire manieren om dat te doen is poedercoating. En dat is niet zonder reden.

De voordelen van poedercoating

Een groot voordeel van poedercoating is de veelzijdigheid. Het is namelijk goed te verdelen over de hele velg en er zijn veel mogelijkheden wat betreft kleuren of speciale effecten. Poedercoating is niet voor niets zo populair.

Bovendien bevatten de poeders geen middelen die schadelijk zijn voor het milieu. En het afval wat er wordt gecreƫerd, kan gewoon opnieuw worden gebruikt. Dit maakt dat poedercoating een erg duurzame en milieuvriendelijke manier is om de velgen te bewerken. Vrij sterke voordelen om poedercoating zeker te overwegen.

De voorbereiding

Poedercoating is dus een beschermlaag op metalen velgen. Het is belangrijk dat het oppervlak wat wordt gecoat volledig ontvet en gereinigd is, anders kan de coating niet goed hechten. Precies om die reden is het ook belangrijk om het oppervlak goed te laten drogen na het schoonmaken. Vervolgens worden de velgen naar een speciale ruimte gebracht waar ze worden gecoat. Je kunt helaas niet zelf poedercoaten, daarom helpen wij je graag.

Zo werkt poedercoaten

Het poeder wordt elektrostatisch geladen, waardoor het zich goed kan hechten aan het metaal. Nu wordt het wat technisch. Metalen objecten hebben een bepaalde aantrekkingskracht doordat het object geaard is. De poeder krijgt vervolgens een negatieve lading mee van het spuitpistool. Door deze twee verschillende ladingen wordt de poeder naar het metaal getrokken. Het poedercoaten van velgen vergt grote precisie doordat velgen veel randjes en speciale hoekjes hebben. Het is erg specialistisch werk.

Na het poedercoaten

Na het aanbrengen van de coating wordt de velg naar een soort oven gebracht. Hier wordt de velg verhit tot 180 graden, waardoor het aangebrachte poeder vloeibaar wordt. De gehele velg wordt zo voorzien van een laag gesmolten poeder, die uithardt zodra het weer afkoelt. Deze coating is krasvast, stootvast en erg duurzaam. Het is hiermee de sterkste vorm van lak voor velgen.

Bij ons ben je verzekerd van een professionele aanpak bij jouw velgen van hoge kwaliteit. Wil je kijken wat er mogelijk is voor jouw velgen? Neem dan contact met ons op!

Logo Betaalmogelijkheden

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

© 2010 - 2020 Snel Velgherstel B.V.