Alles over verborgen velgen repareren (of richten)

Heb je het idee dat je auto hobbelt wanneer je rijdt? Trilt je stuur of je stoel bij het rijden? Dan kan het zo zijn dat de velgen krom zijn. Dit kan door een ongeluk komen, maar het kan ook gewoon met de tijd gebeuren. Veel belangrijker is het repareren hiervan, want naast slijtage van je auto kan het ook zorgen voor gevaarlijke situaties. Wij vertellen je er alles over.

Zo weet je of je velgen zijn gebogen

Naast dat je natuurlijk aan de velg zelf kan zien of hij verbogen is, zijn er nog een aantal andere manieren om dit vast te stellen.

  • De auto hobbelt tijdens het rijden,
  • Soms draait het stuur vanzelf wanneer er langzaam wordt gereden,
  • De auto kan soms gaan slingeren,
  • Het stuur trilt tijdens het rijden (dit duidt op kromme voorvelgen),
  • De stoel trilt tijdens het rijden (dit duidt op kromme achtervelgen).

Je kunt zelf ook kijken of ze gebogen zijn, maar dit is wat meer werk. Door één voor één de wielen omhoog te krikken en vervolgens dat wiel zelf rond te draaien (vergeet niet de handrem eraf te halen), dan is een eventuele verbuiging goed te zien.

De gevolgen van kromme velgen

Wanneer één van deze situaties wordt vastgesteld, is het belangrijk snel actie te ondernemen. Ook al is het voor nu vooral vervelend tijdens het autorijden, het kan uiteindelijk voor hoge kosten zorgen én voor gevaarlijke situaties. Wanneer je er te lang mee doorrijdt, zorgt het een snellere slijtage aan de ophanging van de auto. Bovendien slijten de banden op de verkeerde manier en kan de auto daardoor uit balans raken.

Zo repareren wij gebogen velgen

Het maakt niet uit van welk materiaal de velg is gemaakt. Wij kunnen aluminium, stalen en lichtmetalen velgen repareren. Wij brengen deze velgen naar onze speciale richtmachine die vervolgens de gebogen plek op de velg verwarmt, waardoor wij hem weer terug kunnen buigen – ook wel richten genoemd.

Niet iedere velg kan nog gerepareerd worden. In sommige gevallen is de schade zo erg dat het verstandiger én veiliger is om de gehele velg te vervangen. Ook dat kunnen wij voor je doen.

Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen, zodat we samen kunnen kijken hoe we jouw verbogen velgen kunnen repareren.

Logo Betaalmogelijkheden

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

© 2010 - 2020 Snel Velgherstel B.V.