3 tips om je velgen in zo lang mogelijk in topconditie te houden

Dat velgen een auto kunnen maken of breken is algemeen bekend. Daarom willen we allemaal onze velgen zo lang mogelijk en zo mooi mogelijk behouden. Gelukkig zijn er wat kleine dingen die je zelf kunt doen zodat je velgen optimaal worden beschermd. Wij geven je drie tips.

Vermijd stoepranden

Ja, het klinkt vanzelfsprekend, maar stoepranden zijn ├ęcht de vijanden van velgen. Stoepranden kunnen vervelende schade aan je velgen brengen die niet altijd even goed zijn te herstellen. Probeer dus niet te dicht langs de stoep te parkeren en kijk goed uit bij het maken van een bocht. Zo behoud je je velgen het langst in optimale staat.

Maak ze zelf af en toe schoon

Natuurlijk kun je je auto gemakkelijk eens in de zoveel tijd door de wasstraat heen doen, maar dit is niet altijd het beste plan. De wasstraat kan soms te agressief zijn voor je velgen, waardoor ze juist sneller zullen slijten. Gelukkig kun je ze zelf heel makkelijk thuis schoonmaken. Wij hebben hier een stappenplan voor het reinigen van je velgen voor je uitgeschreven. Het meest ideale is om de velgen wekelijks schoon te maken.

Behandel de velg met wax

Voorkomen is uiteindelijk beter dan genezen. Naast stoepranden vermijden en zelf schoonmaken zijn er dus ook al een aantal zaken die je van tevoren kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld je velgen in de wax zetten. De grootste vervuilende vijand van een velg is de remvloeistof of roest. Deze kun je langer uit de weg gaan door je velgen met wax te behandelen. De wax zorgt ervoor het vuil voortaan minder goed hecht aan de velg.

Laat tot slot regelmatig je velgen keuren en onderhouden. Dit verlengt aanzienlijk de levensduur van jouw velgen, omdat problemen tijdig worden gezien en behandeld. Wij kijken graag je velgen na of herstellen deze waar nodig. Maak gemakkelijk online een afspraak om een keer langs te komen.

Logo Betaalmogelijkheden

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

© 2010 - 2020 Snel Velgherstel B.V.